ISIS- och IDIS-certifiering

ISIS-certifieringen (Internet Shopping Is Safe)

ISIS-certifieringen

Om du handlar med en ISIS-certifierad internetaffär som Wiggle har du rätt till:

 • tydlig information innan du skickar in din beställning.
 • information om begränsningar och villkor.
 • fullständiga avgifter som är enkla att förstå.
 • information om din beställnings status och din beställningshistorik.
 • leverans inom den utsatta tiden.
 • att dina varor levereras till dig i gott skick.
 • att avbeställa beställningar av de flesta varor.
 • tydliga instruktioner för returer.

Då Wiggle uppfyller samtliga villkor, kan du känna dig trygg när du handlar med oss på nätet.

IDIS-certifieringen (Internet Delivery Is Safe)

IDIS-certifieringen

Om du handlar med en IDIS-certifierad internetaffär som Wiggle har du rätt till:

 • tydlig leveransinformation innan du skickar in beställningen.
 • pålitlig och praktisk leverans.
 • information om leveransbegränsningar och villkor.
 • fullständiga avgifter som är lätta att förstå.
 • information om din beställnings status och din beställningshistorik.
 • leverans inom den utsatta tiden.
 • hjälp vid försenade leveranser, felleveranser eller vid leveransförsök.
 • varor som levereras i gott skick.
 • tydliga instruktioner för returer och information om eventuella inskränkningar och villkor före köpet.

Då Wiggle uppfyller samtliga villkor, kan du känna dig trygg när du handlar med oss på nätet.

Handla säkert

Handla säkert

Våra åtaganden gentemot dig

Vi har alltid haft som mål att vara den sorts nätföretag vi själva skulle vilja handla från, därför tar vi säkerhet och kundservice på största allvar. Vi uppskattar våra kunders visade förtroende för oss när de lämnar ut sina kortuppgifter till oss.

Vår internetsäkerhet är exemplarisk och ger ett så starkt skydd mot intrång som man kan uppnå med modern teknologi. Den utvärderas och förnyas ständigt för att skydda mot nya hot.

Dina kortuppgifter kommer att krypteras och lagras för senare bruk om du väljer att betala på Wiggle med bankkort. Tack vare detta kan vi ta betalt för varorna när de skickas istället för i förskott. Det hjälper oss även att sköta återbetalningar och restordrar snabbare.

Våra vidtagna åtgärder

Vi har införlivat ett flertal säkerhetsåtgärder för att dina uppgifter och vår webbsida ska vara säker. Personlig information som skickas mellan din dator och vår server krypteras med hjälp av en standard som vanligtvis kallas SSL (128-bits kryptering).

Informationen kommer att krypteras ännu en gång innan den lagras på vår säkra server som skyddas av en brandvägg. Ditt kortnummer sparas aldrig i ett vanligt format som är förståeligt för ögat. Debiteringen sker automatiskt med hjälp av datorer. Våra anställda har inte tillgång till känslig kundinformation.

Om du fortfarande känner dig osäker på att lämna ut dina kortuppgifter erbjuder vi andra säkra betalningsmetoder. Du kan betala med PayPal eller WorldPay, utan att behöva lämna ut dina kortuppgifter till oss. För mer information ber vi dig ta en titt på sidan för betalningsalternativ.

Vad mer kan jag göra?

En överväldigande majoritet av alla nättransaktioner slutförs säkert och ändamålsenligt. Det finns ändå några små saker du kan göra för att minimera risken för bedrägeri. Alla som använder sig av internet borde följa nedanstående råd:

Det är mycket viktigt att din dator är skyddad med de senaste antivirusuppdateringarna eftersom den svaga länken vid internettransaktioner oftast är den egna datorn.

Det kan hända att vi kontaktar dig över telefon när du har skickat in en beställning. I sådana fall kommer vi be dig att bekräfta uppgifterna för din beställning och svara på några säkerhetsfrågor. Efter kontrollen kommer vi att kunna behandla din beställning och skicka dina varor. Vi kommer aldrig att be dig att bekräfta lösenordet till ditt konto hos oss.

Om du mottar ett fejkmejl adresserat från oss, upptäcker en falsk Wigglesajt eller om du stöter på något misstänkt ber vi dig kontakta oss. Vi ber dig bifoga alla misstänkta mejl.

Logga alltid ut om du har varit inne på ditt Wiggle-konto på en allmän dator, t.ex. ett bibliotek eller internetcafé.

Skydda din identitet och integritet

Undvik identitetsstöld genom att använda en webbläsare med de senaste uppdateringarna och blockera bluffmejl med hjälp av ett spamfilter.

Använd alltid starka lösenord.

Lämna aldrig ut ditt lösenord till någon annan. Om man känner till ditt lösenord kan man ta sig in på ditt konto, men man kan inte se dina kortuppgifter. Skriv inte ner lösenordet. Lösenordet ska bestå av minst 10 tecken, en kombination av siffror och nummer är bäst. Använd inte riktiga ord, ditt namn, någon annans namn, din e-postadress eller annan personlig information som är lätt att få tag i. Du bör byta lösenordet regelbundet. Använd inte samma lösenord för olika konton.

För mer information om vad du kan göra ber vi dig besöka http://www.getsafeonline.org

Säkra webbsidor

Försäkra dig om att du alltid är på vår officiella säkra sida innan du anger några personuppgifter. Du kan göra detta genom att kontrollera att https:// är synligt i fältet för webbadressen högst upp på sidan och håll utkik efter hänglåset.

Vårt skydd mot bedrägerier

Vårt skydd mot bedrägerier

Vi ser till att överföringen och lagringen av dina kortuppgifter sker på ett säkert sätt. När du skickar in en beställning krypteras informationen med hjälp av ett EV-certifikat från Verisign.

Det är det säkraste digitala skyddet som finns att tillgå och det hindrar att informationen du ger oss fångas upp av tredje part. När informationen väl når oss använder vi oss av samma standard som vita huset (AES) för att kryptera dina kortuppgifter.

Dina fullständiga kortuppgifter kommer inte att kunna läsas av våra anställda. De kommer bara att kunna se de fyra sista siffrorna. Vår webbsida skannas regelbundet av ett auktoriserat skanningsföretag i enlighet med Visa och Mastercards säkerhetsstandard PCI-DSS.

De har tagit fram en uttömmande lista av säkerhetskrav för kortbetalningar över nätet med målet att underlätta skapandet av en global standard.

Om du fortfarande inte känner dig trygg med att lämna ut dina kortuppgifter på vår webbsida kan du välja att betala med PayPal eller Worldpay. I sådana fall kommer vi inte att hantera dina kortuppgifter överhuvudtaget eftersom transaktionen sköts av PayPal eller Worldpay. Vi får bara veta huruvida man kunnat genomföra betalningen.

Om du har upptäckt aktivitet på ditt konto som du inte känner igen, eller har mottagit kommunikation du upplever som misstänkt, vänligen kontakta oss på adressen nedan så kontaktar en av våra säkerhetsexperter dig så snart som möjligt.

accountsecurity@wiggle.com