Leverans av cyklar och ramar

Internationell leverans av ramar (till Sverige)

Internationell leverans av cykelramar

Vad kostar det?

Vi levererar ramar internationellt, men på grund av ramarnas storlek räknas de som skrymmande varor. Vid leverans av ramar kan vi därför inte erbjuda gratis leverans och en leveranskostnad tillkommer på din beställning.

Hur lång tid tar det?

Beställningar av cykelramar tar circa 7-10 dagar att gå igenom, eftersom de måste packas säkert och genomgå en kontroll av våra mekaniker innan de kan skickas. Under perioder då vi hanterar många beställningar kan leveranstiden variera, men vi lovar att teamet i vår verkstad tar hand om din beställning så snabbt de kan.

Vem levererar?

Vi skickar vanligtvis ramar med Parcel Force eller DHL. Alla ramar som skickas på internationell frakt kan spåras på nätet. Om du vill spåra en ram ber vi dig att följa länken som skickas till dig i mejlet för att bekräfta frakten av din beställning.

Montering av ramarna

Vi ber dig notera att en avvikelse på 5 mm kan accepteras åt alla håll av cykelramens mittlinje. Avvikelsen måste anses vara acceptabel och är av godtagbar standard.

Tullfördröjningar vid export

Vänligen observera att beställningar vars totalsumma överskrider £873 kan vara föremål för ytterligare lagmässig tullklarering när de lämnar Storbritannien.

En kort fördröjning kan uppstå när dessa extra kontroller utförs. Vi kan dessvärre inte påverka tullens tidsramar. Dessa beror helt på klareringsproceduren.

 

Internationell cykelleverans

Internationell cykelleverans

Alla cyklar som skickas för internationell leverans (utanför Storbritannien) monteras först ihop för en säkerhetskontroll innan de plockas isär och packas i ett paket för leverans.

Observera att det ibland kan hända att ramen och hjulen skickas i två separata paket.

Du måste själv montera ihop vissa delar när du mottar cykeln. Vi skickar med fullständiga instruktioner och verktyg. För mer information om vad som måste göras vid leveransen av cykeln ber vi dig ta en titt på våra instruktioner för internationella cykelleveranser.

Vänligen observera att beställningar som innehåller en cykel och andra varor kommer att delas upp och skickas från olika lager. Cyklar skickas från vår verkstad i Nordirland, medan andra varor skickas från vårt lager i England. Vi skickar ut två separata leveransmeddelanden, där du hittar spårningsinformation och en uppskattad leveranstid för respektive paket.

Montering av bromsar

Vi vill att våra internationella kunder informerar oss om var de vill att bromsarna ska fästas på cykeln. I Storbritannien är det standard att frambromsen fästes på högersidan och bakbromsen på vänstersidan.

Leveransen kan försenas om du missar att informera oss om detta eftersom vi i så fall kan behöva kontakta dig innan vi förbereder din cykel för leverans. Alternativt kommer bromsen att fästas efter brittisk standard.

Fraktkostnader

Vänligen läs vår globala prislista för att se leveranskostnaden för din cykel innan du lägger din beställning.

Leveranstid

Vi skickar vanligtvis cyklar med Parcel Force eller DHL. Alla cyklar som skickas på internationell frakt kan spåras på nätet. Om du vill spåra en ram ber vi dig att följa länken som skickas till dig i mejlet för att bekräfta frakten av din beställning.

Vänligen se vår lista för internationella leverastider.

Tullfördröjningar vid export

Vänligen observera att beställningar vars totalsumma överskrider £873 kan vara föremål för ytterligare lagmässig tullklarering när de lämnar Storbritannien.

En kort fördröjning kan uppstå när dessa extra kontroller utförs. Vi kan dessvärre inte påverka tullens tidsramar. Dessa beror helt på klareringsproceduren.

CyTech-godkända mekaniker

CyTech-godkända mekaniker

Alla våra cyklar monteras ihop och kontolleras av en CyTech-godkänd mekaniker. CyTech är en utbildning inom cykelindustrin för cykelmekaniker och tekniker. Utbildningen har tagits fram och kontrolleras av den engelska organisationen Association of Cycle Traders.

CyTech-godkända mekaniker utvärderas av professionella lärare som bedömer deras kunskapsnivå inom ett specialområde för att garantera att den CyTech-godkända mekanikern har de rätta kunskaperna för att montera ihop din cykel. Du ska kunna vara säker på att din cykel är säker att använda och kunna njuta av den fullt ut.

Vi monterar fullständigt alla cyklar utom BMX- och balanscyklar, som kräver viss enkel installation innan användning. Instruktioner som förklarar hur du gör medföljer.

Förberedelser för leverans (till Sverige)

Förberedelser för internationell leverans (till Sverige)

Först monterar vi ihop din cykel för att kunna testköra den, därefter paketerar vi den för att skicka iväg den för frakt. Du kommer att vara tvungen att utföra visst monteringsarbete vid leveransen. Vi skickar med fullständiga instruktioner och specialverktyg.

Vi ber dig anmäla eventuella transportskador inom 48 timmar från leveransen. Du kan kontakta oss här. När du skickar mailet ber vi dig att uppge dina beställningsuppgifter och skicka med foton på skadorna så att vi kan göra vårt bästa för att hjälpa dig så fort som möjligt.

Cyklar som vi har i lager kan vanligtvis monteras och skickas inom 7-10 dagar.

Vi ber dig observera att vi vill att våra internationella kunder informerar oss om var de vill att bromsarna ska fästas på cykeln. I Storbritannien är det standard att frambromsen fästes på högersidan och bakbromsen på vänstersidan. Leveransen kan försenas om du missar att informera oss om detta eftersom vi i så fall kan behöva kontakta dig innan vi förbereder din cykel för leverans. Alternativt kommer bromsen att fästas efter brittisk standard.