Om oss

Historien om Wiggle

Vår historia

Vårt arv

Wiggle började som den lilla oberoende cykelaffären "Butler Cycles” i den engelska staden Portsmouth.

När Mitch Dall, Wiggles grundare, köpte butiken 1995 hade den redan varit igång i 50 år. Efter köpet flyttade Butler Cycles in i nya lokaler, och bytte namn till ”Bikes @ Butlers”. Namnet valde man med omsorg för att framhäva företagets vilja att ta sig in på den starkt växande näthandelsmarknaden.

Officiellt såg företaget Wiggle dagens ljus den 28 maj 1999, efter en investering av Mitch Dall och Harvey Jones. Harvey var en sann internetfantast och mycket intresserad av att utveckla en verksamhet med stark förankring i näthandeln.

”Jag kommer ihåg att vi skickade 100 paket på en dag under julen 2001. Det var ett rekord då", minns Barbara Tatford, Wiggles inköpskoordinator.

2002 hittade man en större affärslokal i Portsmouth för det unga och inspirerande företagets fortsatta utveckling och expansion inom näthandeln.

Wiggle upplevde fortsatt stark tillväxt under 2000-talet och man breddade sitt utbud med nya märken varje vecka för att kunna tillgodose kundernas efterfrågan.

“Jag minns att jag var den första som behandlade 100 beställningar på en dag", minns Bradley Nolan, Wiggles returchef.

 

I april 2009 sålde Mitch Dall sina andelar i företaget till det privata riskkapitalföretaget ISIS Equity Partners (som hade investerat i företaget 2006) och till den dåvarande företagsstyrelsen.

I september 2009 blev Humphrey Cobbold vd för företaget.

”Jag skulle inte ha några som helst problem att vänja mig vid cykelturer med Garmin-Slipstream", säger föredetta vd:n Humphrey Cobbold.

Wiggle gick stadigt framåt. I början av 2011 öppnade man ett kontor i London, i det pulserande området Borough Market. Här öppnades även två nya lager, för att kunna erbjuda kunderna ett större lagerutbud och en förstklassig service. Wiggle gick från klarhet till klarhet.

Wiggle såldes till investeringsbolaget Bridgepoint i december 2011. Bridgepoint investerar i medelstora företag och kommer att se till att Wiggle fortsätter att utvecklas och ger den bästa servicen och erbjuder de bästa produkterna.

2012 kunde Wiggle lansera 11 nya webbsidor anpassade till företagets internationella kunder.

I september 2013 blev Stefan Barden, triathlet och Iron Man-deltagare, en del av vårt Wiggle-team i rollen som VD.  2015 flyttade företaget sitt lager från Portsmouth till nyare och större lokaler i Wolverhampton, medan kontorslokalen flyttades till 1000 Lakeside i Portsmouth.

I februari 2016 meddelades sammanslagningen mellan Wiggle och Chain Reaction Cycles – en sammanlänkning av Storbritanniens två största cykelförsäljare online. Wiggle-CRC-gruppen utformades i juli 2016, efter ett godkännande från konkurrensnämnden.

I februari 2017 anställdes Will Kernan som ny VD för Wiggle-CRC. Kernan var tidigare VD för The White Company och innan det för New Look.

Wiggle fortsätter att vara ett separat varumärke och hemsida från Chain Reaction Cycles, även om de två är integrerade vad gäller lagerinnehav och finans. Den kombinerade Wiggle-CRC-koncernen genererar en årlig intäkt på över £400.

 

Wiggles affärskultur

Wiggle som började som ett litet företag med ett fåtal anställda har nu mer än 1000 anställda i Portsmouth och Belfast.

Wiggle anställer sportfantaster som är passionerade utövare inom sina discipliner.

Personalens regelbundna cykelturer, löparrundor och friluftsaktiviteter är bevis nog för deras entusiasm.

Wiggles personal är stolta över att kunna använda, testa och utveckla företagets produkter och tjänster. Det gör att vi kan vara säkra på att vi alltid erbjuder våra kunder det allra bästa.

 

Evenemang och sponsring

Wiggle har skapat och sponsrat ett antal internationella evenemang sedan 2005. Dessa har utvecklats från att vara bara en handfull av lokala cykelturer, till över 100 cykellopp, löptävlingar och hinderbanelopp.

2013 var Wiggle huvudsponsor för den internationella cykelunionens damlag, Wiggle Honda (nu Wiggle High5 Pro Cycling). Detta visar hur högt vi värdesätter sport och särskilt damidrott.

Vår målsättning

Vår målsättning

Wiggle har alltid tagit stolthet i att vara mer än bara en försäljare – vi arbetar med varumärken, individer och framförallt våra kunder för att ta fram den bästa servicen, utbudet samt leveranserbjudandet på triathlonmarknaden.

Passionen för sport samt att leverera det bästa, märks tydligt i Wiggles egna märken: dhb, Vitus, Nukeproof, Prime Wheels och LifeLine. Dessa produkter designas, testas och utvecklas på plats, i samråd med Wiggles egen personal. Varje varumärke fortsätter att leda marknaden både när det gäller pris och kvalitet.

Att vara aktiv ute i naturen är ett utmärkt sätt att förena människor, skapa en känsla av självförverkligande och helt enkelt njuta av livet. Wiggles mål är att ge så många människor som möjligt en chans att uppleva cykling och triathlon för att själva få märka fördelarna.

Vi tror på att vara det företag vi själva skulle vilja ha att göra med om vi var du.

Som de sportfantaster vi är kan vi lova dig att du alltid kommer att vara nöjd med Wiggles tjänster.

 

Våra utmärkelser

Våra utmärkelser

På Wiggle försöker vi alltid att ge våra kunder det lilla extra.

Vår ständiga strävan efter att ge den bästa servicen och mer värde för pengarna har inte bara imponerat på våra kunder. Det har också gett oss respekt och beundran inom cykelvärlden.

Tack vare vår passionprestation och perfektion har vi tilldelats följande utmärkelser:

Våra utmärkelser:

2018

2017

  • Runners World – Personal Best Awards & Best Retailer 2017
  • 220 Triathlon – Online Retailer of the year & Tri Retailer of the year

2016

  • 220 Triathlon – Online Retailer of the year

2015

  • Which – No. 1 Which Leisure Online Retailer
  • 220 Triathlon – Online Retailer of the year
  • Total Women’s Cycling – Online Retailer of the year & Clothing brand of the year (dhb)
  • The Running Awards – Online Retailer of the year

2014

  • 220 Triathlon Awards – Online Retailer of the year
  • Total Women’s Cycling – Clothing brand of the year (dhb); Bike shop of the year & (Wiggle); Women’s cycle team of year (Wiggle Honda) & Online Retailer of the Year

 

Andra utmärkelser

BikeBiz online retailer of the year 2010, 2011, 2012

The News Business Excellence Awards, 2012

Golden Chariot Ecommerce Award 2012

Product Innovation title – Oracle Retail Awards 2011

220 Triathlon Awards 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013

Hitwise förstapris för ‘Sports – Cycling’ January – June 2010

Hitwise Top 10 Award inom ‘Sports and Fitness Industry’ January – June 2010

IMRG Hitwise Hot Shop List vinnare Top 100 May 2009

Hitwise Top 10 Award – ‘Sports & Fitness’ 2009