Kundtjänst

Om oss

Historien om Wiggle

Vår historia

Vårt arv

Wiggle började som den lilla självägda cykelaffären "Butler Cycles” i den engelska staden Portsmouth.

Mitch Dall, Wiggles grundare köpte affären 1995, då den redan hade varit igång i 50 år. Efter köpet flyttades Butler Cykles in i nya lokaler, och bytte namn till ”Bikes @ Butlers”. Namnet valde man med omsorg för att framhäva företagets vilja att ta sig in på den starkt växande näthandelsmarknaden.

Officiellt såg företaget Wiggle ljuset den 28 maj 1999, efter en investering av Mitch Dall och Harvey Jones. Harvey var en sann internetfantast och var mycket lockad av näthandelns inte fullt utvecklade potential.

”Jag kommer ihåg att vi skickade 100 paket för leverans varje dag julen 2001. Det var ett rekord då.", minns Barbara Tatford, Wiggles inköpskoordinator.

2002 hittade man en större affärslokal i Portsmouth för det unga och inspirerande företagets fortsatta utveckling och expansion inom näthandeln.

Wiggle upplevde fortsatt stark tillväxt under 2000-talet och man breddade sitt utbud med nya märken varje vecka för att kunna tillgodose kundernas efterfrågan.

“Jag kommer ihåg att jag var den första med att ta emot och expidiera 100 beställningar per dag", minns Bradley Nolan, Wiggles ordermanager.

I april 2009 sålde Mitch Dall sina andelar i företaget till det privata riskkapitalföretaget ISIS Equity Partners (som hade investerat i företaget 2006) och till de dåvarande chefsteamet.

I september 2009 blev Humphrey Cobbold vd för företaget.

”Jag skulle inte ha några som helst problem att vänja mig vid cykelturer med Garmin-Slipstream", säger föredetta vd:n Humphrey Cobbold.

Wiggle gick stadigt framåt. I början av 2011 öppnade man ett kontor i London, i det pulserande området Borough Market. Man öppnade två nya lager för att ha ett större lagerutbud tillgängligt för att kunna erbjuda kunderna en förstklassig service.

Wiggle såldes till investeringsbolaget Bridgepoint i december 2011. Bridgepoint investerar i medelstora företag och kommer att se till att Wiggle fortsätter att utvecklas och ger den bästa servicen och erbjuder de bästa produkterna.

2012 kunde Wiggle lansera 11 nya webbsidor anpassade till företagets internationella kunder.

I september 2013 blev Stefan Barden, triathlet och Iron Man-deltagare, en del av vårt Wiggle team i rollen som VD.  2015 flyttade företaget sitt lager från Portsmouth till nyare och större lokaler i Wolverhampton, och kontorslokalen flyttades till 1000 Lakeside i Portsmouth.

I februari 2016 meddelades sammanslagningen mellan Wiggle och Chain Reaction Cycles – en sammanslagning av Storbritanniens två största cykelförsäljare online. Wiggle-CRC-gruppen utformades i juli 2016, efter ett godkännande från konkurrensnämnden.

I februari 2017 anställdes Will Kernan som ny VD för Wiggle-CRC. Kernan var tidigare VD för The White Company och innan det för New Look.

Wiggle fortsätter att vara ett separat varumärke och hemsida från Chain Reaction Cycles, även om de två är integrerade var det gäller stock holding och finans. Den kombinerade Wiggle-CRC-koncernen genererar en årlig intäkt på över £400.

 

Wiggles affärskultur

Wiggle som började som ett litet företag med ett fåtal anställda har nu mer än 1000 anställda i Portsmouth och Belfast.

Wiggle anställer sportfantaster som är passionerade utövare inom sina discipliner. De anställdas bakgrundsbilder på datorskärmarna och affischerna på väggarna är bevis nog. Det anordnas regelbundet cykelturer, löparrundor och simträffar för personalen.

Vi engagerar oss även både i olika tävlingar som i sociala evenemang. Vi anser att det är bästa sättet att dela med oss av vår kunskap till andra. Det ger oss också möjligheten att prova nya produkter så att vi kan vara säkra på att vi alltid erbjuder det bästa.

 

Evenemang och sponsring

Wiggle har skapat och sponsrat ett antal internationella evenemang sedan 2005. Dessa har utvecklats från att vara bara en handfull av lokala cykelturer, till över 100 cykellopp, löptävlingar och hinderbanelopp.

2013 var Wiggle huvudsponsor för den internationella cykelunionens damlag, Wiggle Honda (nu Wiggle High5 Pro Cycling). Detta visar hur högt vi värdesätter sport och särskilt damidrott.

Vår målsättning

Vår målsättning

De flesta av våra medarbetare är hängivna utövare av de olika triathlongrenarna, och det visar sig i vår service and tekniska kunskap. Det märks tydligast med våra egna varumärken och produkter. Vi har direkt kontakt med tillverkaren för att ta fram våra dhb-, Verenti- och Feltprodukter. Vi ser till att de ändrar och förbättrar produkten för att de varor du köper garanterat ska uppfylla alla de förväntningar på en vara som en riktig sportfantast kan förväntas ha.

Vi anser att utomhusaktiviteter är ett utmärkt och trevligt sätt för människor att mötas, samtidigt som det skapar en känsla av tillfredställelse med livet. Vår målsättning är att kunna erbjuda så många som möjligt möjligheten att njuta av cykling och triathlon för att själva få uppleva fördelarna.

Vi tror på att vara det företag vi själva skulle vilja ha att göra med som kunder. Vi kan lova dig som de sportfantaster vi är att du alltid kommer att vara nöjd med våra tjänster.

 

Våra utmärkelser

Våra utmärkelser

På Wiggle försöker vi alltid att ge våra kunder det lilla extra. Vår ständiga strävan efter att ge den bästa servicen och mer värde för pengarna har inte bara imponerat på våra kunder. Det har också gett oss respekt och beundran inom cykelvärlden.

Tack vare vår passionprestation och perfektion har vi tilldelats följande utmärkelser:

Våra utmärkelser:

2017

  • Runners World - Personal Best Awards & Best Retailer 2017
  • 220 Triathlon - Online Retailer of the year & Tri Retailer of the year

2016

  • 220 Triathlon - Online Retailer of the year

2015

  • Which - No. 1 Which Leisure Online Retailer
  • 220 Triathlon - Online Retailer of the year
  • Total Women’s Cycling - Online Retailer of the year & Clothing brand of the year (dhb)
  • The Running Awards - Online Retailer of the year

2014

  • 220 Triathlon Awards - Online Retailer of the year
  • Total Women’s Cycling - Clothing brand of the year (dhb); Bike shop of the year & (Wiggle); Women’s cycle team of year (Wiggle Honda) & Online Retailer of the Year

 

Andra utmärkelser

BikeBiz online retailer of the year 2010, 2011, 2012

The News Business Excellence Awards, 2012

Golden Chariot Ecommerce Award 2012

Product Innovation title – Oracle Retail Awards 2011

220 Triathlon Awards 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013

Hitwise förstapris för ‘Sports – Cycling’ January – June 2010

Hitwise Top 10 Award inom ‘Sports and Fitness Industry’ January – June 2010

IMRG Hitwise Hot Shop List vinnareTop 100 May 2009

Hitwise Top 10 Award – ‘Sports & Fitness’ 2009

Tillbaka till toppen