Rammaterial
Rammaterial

Cykelramar tillverkas av material som kännetecknas av att de är starka, lättviktiga och hårda för att kraften ska fördelas bättre. Aluminium, titan, stål och kol är vanliga material i hela tillverkningskedjan.

Framgaffelmaterial
Framgaffelmaterial

Framgafflar tillverkas av ett flertal olika material, såsom aluminium, stål, kol och titan. Samtliga material har sina unika egenskaper som påverkar cykelupplevelsen.

Vajerdragning
Traditionellt fästs broms- och växelvajrar med hjälp av hållare på cykelramen på cykelns utsida, det vill säga extern vajerdragning.

Tekniska framsteg har gjort det möjligt att placera vajrarna inuti ramen, det vill säga intern vajerdragning. Med intern vajerdragning ser cykeln mer stilren ut. Man kan dessutom tillverka hårdare ramar genom att förstärka den, och det kan också i vissa fall bidra till mindre luftmotstånd.

Kombinerat med vissa funktioner såsom fulldämpning och cyclocross installerar tillverkarna ett ytterhölje längs med hela vajern för att skydda dem från lera, vatten och skador, det vill säga helt extern vajerdragning.

Hjulstorlek
Hjulstorlek

Vi har cykelhjul i flera olika storlekar, från 12-tumshjul till barncykeln till 29-tumshjul till moutainbiken och 700c-hjul till landsvägscykeln. Bredare hjul är vanligtvis snabbare och stabilare och ger ett bättre grepp. Mindre hjul är vanligtvis lättare att manövrera och ger snabbare igångdragande.

Måttet för hjulstorlek beror på i vilket land cykelsorten först slog igenom, därför anges hjulstorlek i både metriska och imperiska måttenheter. Vi har valt att ange ISO-standarden inom parentes för att du lättare ska kunna jämföra.

Produkter inom Cykling - Landsväg Cyklar Vitus
Vitus Vee 29 Stadscykel
Vitus Vee 29 Stadscykel
2.857,03 kr Spara 13%
(0)
Vitus Vitesse Evo CRi Racercykel (Ultegra Di2)
Vitus Vitesse Evo CRi Racercykel (Ultegra Di2)
0,09 kr - 28.571,85 kr Spara 25-99 %
(0)
Vitus Razor Racercykel
Vitus Razor Racercykel
4.968,87 kr - 5.590,00 kr Spara 15-24 %
(1)
Vitus Razor VRW Racercykel
Vitus Razor VRW Racercykel
6.583,81 kr Spara 16%
(0)
Vitus Dee 29 Stadscykel
Vitus Dee 29 Stadscykel
3.602,38 kr Spara 21%
(0)
Tillbaka till toppen