FitsMe Storleksguide

Varför sparas inte mina mått?

Varför sparas inte mina mått?

För att spara dina mått behöver du bara klicka i rutan "Kom ihåg mina mått". Om du markerat rutan tidigare men sedan rensat cache och cookies kommer dina uppgifter inte längre att finnas sparade.

Varför kan jag inte fylla i mina faktiska kroppsmått?

Varför kan jag inte fylla i mina faktiska kroppsmått?

Det kan du! Uppe till höger hittar du länken "Jag har mina exakta mått". Härifrån dirigeras du till en sida där du kan fylla i dina exakta kroppsmått.

Jag har inte tid att mäta mig. Finns det ett enklare sätt?

Jag har inte tid att mäta mig. Finns det ett enklare sätt?

Absolut! Uppe till höger hittar du länken "Vet du inte vilka mått du har?". Härifrån dirigeras du till en sida där du får fylla i längd, vikt, ålder och eventuellt halsmått (i de fall det är relevant).

Hur ändrar jag måttenheten?

Hur ändrar jag måttenhet?

Du kan välja vilken måttenhet som passar dig bäst, antingen meter (cm) eller brittisk (inches), högst upp på sidan.

Det står att inget av plaggen passar mig. Hur kommer det sig?

Det står att inget av plaggen passar mig. Hur kommer det sig?

Det finns två möjliga orsaker:

  1. Du kan ha uppmätt eller fyllt i felaktiga mått. I det här fallet kan du gå tillbaka och kontrollera måtten på förstasidan.
  2. Måtten stämmer men plagget passar helt enkelt inte för din kroppsform. Det bästa alternativet är att hitta en liknande produkt med annan passform som är bättre lämpad för din specifika kroppsform.

Två eller flera storlekar passar mig. Varför rekommenderas bara en?

Två eller fler storlekar passar mig. Varför rekommenderas en specifik storlek?

Den storlek som syns i stort teckensnitt är den som rekommenderas i första hand. I rutnätet ser du detaljer kring varför det är den bästa storleken.

Vi kan exempelvis rekommendera storlek L för att vi bedömer att bröstmåttet är viktigast och att den passar dig bäst. Däremot kanske M passar bättre i midjan, vilket kanske är viktigare för dig, och då kan du i stället välja storlek M när du kommer till kassan.

X:et indikerar att dessa storlekar inte skulle passa bra alls.

Hur mäter jag mig rätt?

Hur mäter jag mig rätt?

Om du är osäker på hur du ska mäta dig finns ett exempel på hur man går till väga på förstasidan.

Du kan även dra muspekaren över den del av kroppen du vill mäta, till exempel midjan, och läsa tipsen på vänster sida av bilden. Bilden visar även var måttbandet ska placeras.

Varför frågas det om min kroppsform?

Varför frågas det om min kroppsform?

Detta steg är till för att hjälpa oss att förstå din kroppsform så att vi kan fastställa dina exakta mått från de grundläggande biometriska uppgifter du redan fyllt i.

Bilden kommer att ändras för att reflektera den kroppsform du valt. Använd den för att uttrycka större och mindre delar av din överkropp i relation till varandra. Detta är INTE en funktion för att välja storlek. Den hjälper oss enbart att öka vår förståelse kring hur kroppen är formad. Denna kroppsform kombineras sedan med de grundläggande uppgifter du angivit för att vi ska kunna erhålla faktiska mått.