Kundtjänst

Om oss

Historien om Wiggle

Vår historia

Vårt arv

Vår historia sträcker sig ända till 20-talet och den lilla självägda cykelaffären "Butler Cycles". Affären låg på Highland Road i den engelska staden Portsmouth och hade ett fåtal anställda. Mitch Dall intresserade sig för affären och bestämde sig för att köpa den. Som ett villkor i köpavtalet lovade man att affären skulle fortsätta att sälja cyklar i minst 5 år. Man flyttade affären till Hayling Avenue fortfarande i Portsmouth och ändrade namnet till “Bikes @ Butlers”. Namnet valde man med omsorg för att framhäva företagets vilja att ta sig in på den starkt växande näthandelsmarknaden.

Företagets början

Officiellt såg företaget Wiggle ljuset den 28 maj 1999. Mitch och hans nya affärspartner Harvey Jones hade bara satsat 2000 GBP i förtaget. Samtidigt gick det bra för “Bikes @ Butlers” som fortfarande var en lokal cykelaffär men även ett nationellt postorderföretag. Harvey var en sann internetfantast och var mycket lockad av näthandelns inte fullt utvecklade potiential. ”Jag kommer ihåg att vi skickade 100 paket för leverans varje dag julen 2001. Det var ett rekord då.", minns Barbara Tatford, Wiggles inköpskoordinator.

Wiggles första officiella affärslokaler var ett litet bakrum i “Bikes @ Butlers”. Mitch och Harvey började sälja vissa av affärens produkter på nätet för att starta upp rörelsen. Eftersom de kunde identifiera en avsaknad av kondomer och solförmörkesleglasögon inom näthandeln sålde man även det. Man sålde mer eller mindre allt och inget. Wiggles försäljningssiffror ökade stadigt under 2000 och Mitch och Harvey började planera för en mer storskalig försäljning. De kom fram till att den mest naturliga utveckligen för företaget var att inrikta sig på försäljningen av sportartiklar. 2002 hittade man en affärslokal i Jackson Close fortfarande i Portsmouth för det unga och inspirerande företagets fortsatta utveckling och expansion.

Wiggles expansion

Wiggle upplevde fortsatt stark tillväxt och man breddade sitt utbud med nya märken varje vecka för att kunna tillgodose kundernas efterfrågan. “Jag kommer ihåg att jag var den första med att ta emot och expidiera 100 beställningar per dag", minns Bradley Nolan, Wiggles ordermanager. I april 2009 sålde Mitch Dall sina andelar i företaget till det privata riskkapitalföretaget ISIS Equity Partners (som hade investerat i företaget 2006) och till de dåvarande chefsteamet. I september 2009 blev Humphrey Cobbold vd för företaget. Under hans första vecka som vd genomförde man en oförglömlig cykeltur med cykelteamet Garmin-Slipstream. ”Jag skulle inte ha några som helst problem att vänja mig vid cykelturer med Garmin-Slipstream", säger föredetta vd:n Humphrey Cobbold. Wiggles expansion fortsatte. I början av 2011 öppnade man ett kontor i London, i det pulserande området Borough Market. Man öppnade två nya lager för att ha ett större lagerutbud tillgängligt för att kunna erbjuda kunderna en förstklassig service. För att inte tala om våra testturer! Alla våra cyklar är testade och vi har provkört dem, allt för att våra kunder ska kunna levereras en cykel som är Ready2Ride.

Wiggle såldes till investeringsbolaget Bridgepoint i december 2011. Bridgepoint investerar i medelstora företag och kommer att se till att Wiggle fortsätter att utvecklas och ger den bästa servicen och erbjuder de bästa produkterna. 2012 kunde Wiggle lansera 11 nya webbsidor anpassade till företagets internationella kunder.

Wiggle anställer Stefan Barden som ny VD.

I September 2013 blev Stefan Barden, triathlet och Iron Man-deltagare, en del av vårt Wiggle team i rollen som VD.  Stefan har lång erfarenhet av att driva framgångsrika företag och ser fram emot att etablera Wiggle som det ledande företaget inom nätshopping.

Wiggles affärskultur

Wiggle som började som ett litet företag med ett fåtal anställda har nu mer än 350 anställda och företaget fortsätter att växa. Wiggle anställer sportfantaster som är passionerade utövare inom sina discipliner. De anställdas bakgrundsbilder på datorskärmarna och affischerna på väggarna är bevis nog. Det anordnas regelbundet cykelturer, löparrundor och simträffar för personalen. Vi engagerar oss även både i olika tävlingar som i sociala evenemang. Vi anser att det är bästa sättet att dela med oss av vår kunskap till andra. Det ger oss också möjligheten att prova nya produkter så att vi kan vara säkra på att vi alltid erbjuder det bästa.

Evenemang och sponsring

Wiggle har skapat och sponsrat ett antal internationella evenemang sedan 2005. Under Wiggles första år sponsrade man 3 evenemang, man sponsrade 96 2013, vilket innebär nästan 2 evenemang i veckan. Man får inte glömma marknadsföringen med helikopter i Sydney, tack vare den var Wiggle på var Sydneybos läppar. Wiggle kommer att vara huvudsponsor för den internationella cykelunionens damlag, Wiggle Honda. Detta visar hur högt vi värdesätter sport och särskilt damidrott. Vi kommer även att kunna utveckla vårt eget framgångsrika märke dhb tack vare deras feedback. Förresten är märket dhb uppkallat efter de tre grundarna, Mitch Dahl, Harvey Jones och Paul Bolwell (föredetta handelsdirektör på Wiggle).

Om du vill delta i ett evenemang ber vi dig ta en titt på Wiggles evenemang.

Ett urval av våra utmärkelser:

 • BikeBiz online retailer of the year 2010, 2011, 2012
 • The News Business Excellence Awards, 2012
 • Golden Chariot Ecommerce Award 2012
 • Product Innovation title – Oracle Retail Awards 2011
 • 220 Triathlon Awards 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013
 • Hitwise number 1 award for ‘Sports – Cycling’ January – June 2010
 • Hitwise Top 10 Award for ‘Sports and Fitness Industry’ January – June 2010
 • IMRG Hitwise Hot Shop List Winner Top 100 May 2009
 • Hitwise Top 10 Award – ‘Sports & Fitness’ 2009

Vår målsättning

Vår målsättning

De flesta av våra medarbetare är hängivna utövare av de olika triathlongrenarna, och det visar sig i vår hängivna service and tekniska kunskap. Det märks tydligast med våra egna varumärken och produkter. Vi har direkt kontakt med tillverkaren för att ta fram våra dhb-, Verenti- och Feltprodukter. Vi ser till att de ändrar och förbättrar produkten för att de varor du köper garanterat ska uppfylla alla de förväntningar på en vara som en riktig sportfantast kan förväntas ha.

Vi anser att utomhusaktiviteter är ett utmärkt och trevligt sätt för människor att mötas, samtidigt som det skapar en känsla av tillfredställelse med livet. Vår målsättning är att kunna erbjuda så många som möjligt möjligheten att njuta av cykling och triathlon för att själva få uppleva fördelarna.

Vi tror på att vara det företag vi själva skulle vilja ha att göra med som kunder. Vi kan lova dig som de sportfantaster vi är att du alltid kommer att vara nöjd med våra tjänster.

Våra utmärkelser

Våra utmärkelser

På Wiggle försöker vi alltid att ge våra kunder det lilla extra. Vår ständiga strävan efter att ge den bästa servicen och mer värde för pengarna har inte bara imponerat på våra kunder. Det har också gett oss respekt och beundran inom cykelvärlden.

Tack vare vår passion, prestation och perfektion har vi tilldelats följande utmärkelser:

Våra utmärkelser:

 • 2014 - Total Women's Cycling - Online Retailer of the Year
 • 2013 - 220 Triathlon Awards
 • 2012 - IMRG E-Commerce Online Gold Award
 • 2012 - IMRG E-Commerce international e-tailer of the year award
 • 2012 - BikeBiz online specialist retailer of the year
 • 2012 - The News Business Excellence Awards
 • 2012 - Golden Chariot Ecommerce Award
 • 2011 - BikeBiz online specialist retailer of the year
 • 2011 - 220 Triathlon Awards
 • 2011 - Product Innovation title - Oracle Retail Awards
 • 2010 - BikeBiz online specialist retailer of the year
 • 2010 - 220 Triathlon Awards
 • 2010 - Hitwise number 1 award for 'Sports - Cycling' January - June
 • 2010 - Hitwise Top 10 Award for 'Sports and Fitness Industry' January - June
 • 2009 - BikeBiz online specialist retailer of the year
 • 2009 - IMRG Hitwise Hot Shop List Winner Top 100 May
 • 2009 - Hitwise Top 10 Award - 'Sports & Fitness'
 • 2009 - 220 Triathlon Awards
 • 2008 - 220 Triathlon Awards
 • 2007 - 220 Triathlon Awards
 • 2006 - 220 Triathlon Awards
 • 2005 - 220 Triathlon Awards
 • 2004 - 220 Triathlon Awards