Kundtjänst

Leverans av cyklar och ramar

Internationell leverans av ramar (till Sverige)

Internationell leverans av ramar (till Sverige)

Vi levererar ramar internationellt och eftersom ramen alltid kostar mer än 249 kronor är leveransen gratis. Vi jobbar hårt för att hålla fraktkostnaderna nere för våra internationella kunder och försöker hitta de bästa priserna.

Spåra ramar

Alla ramar som skickas på internationell frakt kan spåras på nätet. Om du vill spåra en ram ber vi dig att följa länken som skickas till dig i mejlet för att bekräfta frakten av din beställning. Vi skickar vanligtvis ramar med DHL.

Monteringen av ramarna

Vi ber dig notera att en avvikelse på 5 mm kan accepteras åt alla håll av cykelramens mittlinje.

Avvikelsen måste anses vara acceptabel och är av godtagbar standard.

Fraktkostnader

Eftersom ramen alltid kostar mer än 249 kronor har vi gratis frakt på alla ramar som levereras till Sverige.

Internationell cykelleverans (till Sverige)

Internationell cykelleverans (till Sverige)

Alla cyklar som skickas för internationell leverans (utanför Storbritannien) monteras först ihop för en säkerhetskontroll innan de plockas isär och packas i ett paket för leverans.

Observera att det ibland kan hända att ramen och hjulen skickas i två separata paket.

Du kommer att vara tvungen att själv montera ihop vissa delar när du mottar cykeln. Vi skickar med fullständiga instruktioner och verktyg. För mer information om vad som måste göras vid leveransen av cykeln ber vi dig ta en titt på Instruktioner för internationella cykelleveranser.

Monteringen av bromsarna

Vi vill att våra internationella kunder informerar oss om var de vill att bromsarna ska fästas på cykeln. I Storbritannien är det standard att frambromsen fästes på högersidan och bakbromsen på vänstersidan. Leveransen kan försenas om du missar att informera oss om detta eftersom vi i så fall kan behöva kontakta dig innan vi förbereder din cykel för leverans. Alternativt kommer bromsen att fästas efter brittisk standard.

Spåra cyklar

Alla internationella cykelleveranser som skickas kan spåras på nätet, följ bara länken som finns i mejlet med leveransbekräftelse. Vi skickar vanligtvis cyklar med DHL.

Fraktkostnader

Eftersom cykeln alltid kostar mer än 249 kronor har vi gratis frakt på alla cyklar som levereras till Sverige.

CyTech-godkända mekaniker

CyTech-godkända mekaniker

Alla våra cyklar monteras ihop och kontolleras av en CyTech-godkänd mekaniker. CyTech är en utbildning inom cykelindustrin för cykelmekaniker och tekniker. Utbildningen har tagit fram och kontrolleras av den engelska organisationen Association of Cycle Traders. CyTech-godkända mekaniker utvärderas av professionella lärare som bedömer deras kunskapsnivå inom ett specialområde för att garantera att den CyTech-godkända mekanikern har de rätta kunskaperna för att montera ihop din cykel. Du ska kunna vara säker på att din cykel är säker att använda och kunna njuta av den fullt ut.

Testkörd

Testkörd

När cykeln är färdigmonterad testkör mekanikern cykeln för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Tack vare detta sista steg i vår säkerhetskontroll minimerar vi risken att det skulle vara något fel på cykeln.

Förberedelser för leverans (till Sverige)

Förberedelser för internationell leverans (till Sverige)

Först monterar vi ihop din cykel för att kunna testköra den, därefter paketerar vi den för att skicka iväg den för frakt. Du kommer att vara tvungen att utföra visst monteringsarbete vid leveransen. Vi skickar med fullständiga instruktioner och specialverktyg.

Vi ber dig anmäla eventuella transportskador inom 48 timmar från leveransen. Du kan kontakta oss här. När du skickar mailet ber vi dig att uppge dina beställningsuppgifter och skicka med foton på skadorna så att vi kan göra vårt bästa för att hjälpa dig så fort som möjligt.

Cyklar som vi har i lager kan vanligtvis monteras och skickas inom 4-6 arbetsdagar, sedan tar frakten 5-7 dagar med kurir. Någon måste vara på plats för att skriva under vid leveransen.

Vi ber dig observera att vi vill att våra internationella kunder informerar oss om var de vill att bromsarna ska fästas på cykeln. I Storbritannien är det standard att frambromsen fästes på högersidan och bakbromsen på vänstersidan. Leveransen kan försenas om du missar att informera oss om detta eftersom vi i så fall kan behöva kontakta dig innan vi förbereder din cykel för leverans. Alternativt kommer bromsen att fästas efter brittisk standard.

Tillbaka till toppen